Goedkoop glasweefselbehang


Hoe kan ik glasweefselbehang verwijderen?
Goedkoop glasweefselbehang is goedkoop omdat het zodanig sterk en duurzaam is waardoor het moeilijk te verwijderen is, zelfs niet met de beste middelen. Hierdoor kan de levensduur van het behang tot wel 30 jaar gaan. Dus als je je afvraagt of glasweefselbehang goedkoop of duur is, dan denken wij dat het goedkoop is. Ook al lijkt het anders wanneer je een bestelling plaatst en de rekening gepresenteerd krijgt. Beeld je in hoeveel je zou betalen in 30 jaar voor traditioneel behangpapier? Maar in dit artikel hebben we het niet over het goedkope glasweefselbehang. Wel over hoe je het kunt verwijderen.

Glasvezel is gemakkelijk om mee te werken, het ziet er beter uit dan het gewone behangpapier en je kunt het net zo vaak schilderen als je wilt. In plaats van in de loop van de jaren het contact te verliezen, bij de hoeken en randen, waar de kleefstof afneemt bij gewoon papier, zit glasvezelbehang stevig en strak. ... tot de dag aanbreekt dat het goede oude behang zijn nut heeft bewezen en vernieuwd moet worden.

De lijm is de boosdoener
Als je in een behangwinkel gaat vragen hoe je glasvezel van een muur krijgt, dan wordt er gegarandeerd een expert bijgehaald. Maar de situatie hoeft niet zo dramatisch te zijn. In de tussentijd hebben veel mensen het probleem gehad en sommigen hebben iets bedacht. Lees verder hieronder!

Methoden om glasvezelbehang te verwijderen
Voor glasvezelbehang gelijmd met lijm - niet met dispersielijm – kun je eenvoudigweg behanglijm aanbrengen. Je laat de lijm enkele uren drogen en vervolgens ga je aan het werk. De lijm lost het weefsel en de lijm op, waardoor de vliezen in grote delen naar beneden kunnen worden getrokken.

Voor glazen behangpapier dat is aangebracht met dispersielijm, kan je het losmaken van het behang vergemakkelijken met een soort spijkerrol. De rol heeft verschillende haakwielen die in het oppervlak drukken. Helaas kunnen bij het afpellen veel overblijfselen op de muur achterblijven. Om ze te verwijderen, gebruik je een schuurmachine en grof schuurpapier. Vergeet niet om een beschermend masker op te zetten!

Er zijn ook speciale verfafbijtmiddelen, dissolvers en dispersie-verwijderaars die op het behang kunnen worden aangebracht. De aankoop is een kwestie van prijs: vijf liter kan gemakkelijk 80 euro kosten! Ook in dit geval moet je een masker opzetten om niet de vezels van het gescheurde behang in te ademen en nadien het geheel afwerken met een schuurmachine en -papier.

 

 

Wilt u een totaal pakket? inclusief aanbrengen door een professional? Ga naar onze site glasvezelbehangers.nl voor onze dienten site en vraag een offerte aan. https://www.glasvezelbehangers.nl/offerte-aanvragen/

 

 

© 2011 - 2021 Dé Glasvezelbehang Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel