Voorstrijk

Toont alle 2 resultaten

Voorstrijk

  • Voor binnen en buiten
  • Zuigende ondergronden
  • Alkalibestendig

vanaf:  30,75

Voorstrijk

  • Voor binnen en buiten
  • Lichtzuigende ondergronden
  • Semi-dekkend

vanaf:  42,95

Voorstrijk

Voorstrijk is een impregneermiddel om de wand voor te behandelen voordat je gaat behangen. Hoewel het er waterig uitziet heeft het een belangrijke rol tijdens het behangen, verven of stuccen van een wand.

De meeste wanden zijn namelijk licht tot sterk zuigend en kunnen poederend van structuur zijn. Zuigende en poederende wanden zorgen ervoor dat behanglijm of verf in de muur trekt. Hierdoor heb je er veel van nodig om een goed resultaat te verkrijgen.

Voorstrijk is gemaakt op acryldispersie. Dit is waterverdunbaar, reukarm en alkalibestendig waardoor het op licht poederende en zuigende ondergronden een effectieve verankering geeft. Door een voorstrijkmiddel te gebruiken neemt de zuigkracht af en zorg je voor een water- en vuilafstotende beschermlaag. Daarnaast zorgt het voor een goede hechting tussen de muur en de behanglijm, de verf of het stucwerk. Onze voorstrijk heeft een volumepercentage vaste stof van ongeveer 15%.

Een zuigende muur

Om te weten of je met een zuigende muur te maken hebt en deze dus moet voorbehandelen met voorstrijk kan je deze zeer gemakkelijk testen.

Neem een vochtige doek, spons of plantenspuit en maak de muur nat. Trekt het vocht direct in de muur waarbij een donkere vlek en nagenoeg geen uitlopers ontstaan dan heb je te maken met een zuigende muur. Indien er druppels aan het oppervlak zichtbaar zijn en de uitlopers van het vocht vrij lang zijn dan is de wand matig zuigend en is voorstrijken niet nodig.

Voorstrijk toepassen

Voorstrijk kan je zowel binnen als buiten als voorbehandeling gebruiken op zuigende en licht poederende ondergronden zoals gipskarton, beton en pleisterwerk. Je kan voorstrijk zowel onverdund als verdund gebruiken. Om te voorkomen dat de wand te veel gegrond wordt raden wij aan om het 1 op 1 te verdunnen met water. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond schoon en droog is. Breng vervolgens de voorstrijk aan met een kwast of roller. Het rendement van de voorstrijk is zo’n 8 tot 10 m2 per liter voorstrijkmiddel. De hoeveelheid die je werkelijk nodig hebt is uiteraard afhankelijk van het type ondergrond. Voor een sterk zuigende ondergrond heb je meer voorstrijk nodig dan voor een gladde ondergrond.

Droogtijd van voorstrijk

De meest ideale temperatuur om voorstrijk aan te brengen is rond 20°C met een relatieve luchtvochtigheid van 60%. De voorstrijk is dan na ongeveer 1 uur handdroog en zal niet afgeven bij aanraking. Na ongeveer 6 uur is het overschilderbaar en na zo’n 18 uur klaar voor behang.

Voorstrijk kopen en aanbiedingen bij Glasvezelbehang.nl

Voorstrijk kopen doe je bij Glasvezelbehang.nl. Onze website is opgestart door een organisatie van professionele behangers en schilders die hun kennis hebben gebundeld om de beste producten te selecteren. Wij kopen onze producten direct bij de fabrikant waardoor je bij Glasvezelbehang.nl gegarandeerd de beste kwaliteit tegen de gunstigste prijzen kan vinden met diverse aanbiedingen.

Mocht je twijfelen over iets wat te maken heeft met voorstrijkmiddelen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Met onze jarenlange ervaring staan we altijd voor je klaar om je van advies te voorzien en je te helpen bij het maken van de juiste keuze.