Waarom Glasvezelbehang.nl?


Glasvezelbehangers is een organisatie van behangers en schilders in heel Nederland. Onze kracht is het toegankelijk maken van de professionele markt in glasvezelbehang voor particulieren. Door onze expertise hebben we een goed zicht op de kwaliteit van de vele soorten glasvezelbehang op de markt. Met een duidelijke database en een heldere uitleg, tonen wij de kwaliteit van het product. Zo vermelden we duidelijk het aantal grammen, de dikte en het motief. Glasvezelbehang van goede kwaliteit is namelijk te herkennen aan een hoger aantal grammen en een structuur van rechte lijnen.

Let op:  Een hoger gewicht staat niet gelijk aan hoge kwaliteit. Er zijn producten op de markt van Chinese fabrikanten die door toevoeging van  bepaalde materialen zwaarder zijn. Zo kunnen ze aantrekkelijk in de markt worden gezet. Bij deze producten ontstaan ondanks een gewicht van 160 gr/m2, toch zichtbare naden.

Bij glasweefselbehang met standaard ruitje, raden wij een gewicht tussen 130 à 140 gr/m2 (ons best verkochte standaard ruit is  van super kwaliteit deze is 130 gram en is voorzien van een harde coating en sluit mooi aan op de naden) aan en bij glasvlies is dit 200 grams en bij renovlies 150 grams. (let dus op bij een geweven product wat een structuurtje heeft is de gwicht verhouding anders dan bij een gepers product wat glad is)

En toch bij een dikker design motief waar het gewicht weer zwaarder is maar omdat deze altijd een extra laag nodig heeft worden hierdoor de naden ook weg gewerkt, is dus weer transparant en kwalitatief hoogwaardig materiaal aan te raden om lelijke naden te voorkomen. Producten die uit Scandinavische en Duitse fabrieken staan hiervoor garant.

Glasvezelbehang.nl koopt rechtstreeks in. Daardoor bieden wij scherpe prijzen, een zeer breed aanbod en hebben we een goed zicht op de kwaliteit. Zo kopen wij wegens een lagere kwaliteit bewust geen glasvezelbehang van Chinese fabrikanten, maar van gerenommeerde Duitse en Scandinavische producenten.

Assortiment

Ons assortiment bestaat uit diverse soorten glasweefselbehang, glasvliesbehang en renovlies. Glasweefselbehang is geweven en in vele structuren verkrijgbaar. Glasvliesbehang en renovlies zijn geperst, waardoor een gladde structuur ontstaat. Renovlies is net iets strakker omdat het is verwerkt met een cellulose laag.

Het professionele voorgepigmenteerde renovlies kan worden afgewerkt in alle kleuren. In lichte kleuren is 1 laag meestal voldoende. Hetzelfde geldt voor het bekende voorgepigmenteerde blokmotiefje. Als de kwaliteit goed is, dan kan dit product ook in 1 laag afgewerkt worden.

Enkele voordelen van professioneel glasvezelbehang

Glasvezelbehang van hoge kwaliteit is zwaarder en daardoor sterker en beter verwerkbaar. Glasvezelbehang van een te hoog aantal grammen sluit vaak niet goed aan. Hierdoor ontstaan naden. Tevens neemt een te zwaar product teveel latex op. Wij raden een gewicht tussen 130 gr/m2 en 140 gr/m2 aan. (dit geldt voor structuur glasweefsel maar bij glasvlies kun je het beste 200 gr/m2 gebruiken) Dan vallen de naden mooi weg. Omdat professioneel glasvezelbehang in 1 laag kan worden afgewerkt als deze is voorbehandeld, hebt u voor 50 meter glasvezelbehang ongeveer 10 liter lijm en 10 liter latex nodig.