Waarom Glasvezelbehang.nl?

Glasvezelbehang is een verkoper van behangartikelen en bijbehorende benodigdheden. Met onze speerpunten ‘groot assortiment’, ‘lage verzendkosten’ en ‘veilig betalen’ doen wij ons uiterste best om van iedere behangklus een succes te maken. We verkopen uitsluitend behang van hoge kwaliteit waardoor jij als klant tot in de lengte der jaren kan genieten van het behang. Bij ieder product vermelden we essentiële informatie waarmee we de kenmerken van het product aanduiden. Zo kan jij als klant producten met elkaar vergelijken en uitvinden welk behang zich het beste leent voor jouw project.

Onze producten worden rechtstreeks bij de leverancier ingekocht. Daardoor bieden wij scherpe prijzen, een zeer breed aanbod en hebben we een goed zicht op de kwaliteit. Zo kopen wij wegens een lagere kwaliteit bewust geen glasvezelbehang van Chinese fabrikanten, maar van gerenommeerde Duitse en Scandinavische producenten. Zo ben jij er zeker van dat je met behang van hoogwaardige kwaliteit werkt.

Assortiment

Ons assortiment bestaat uit diverse soorten glasweefselbehang, glasvliesbehang en renovlies behang. Glasweefselbehang is geweven en in vele structuren verkrijgbaar. Glasvliesbehang en renovlies behang zijn geperst, waardoor een gladde structuur ontstaat. Renovliesbehang is net iets strakker omdat het is verwerkt met een cellulose laag.

Het professionele voorgepigmenteerde renovlies behang kan worden afgewerkt in alle kleuren. In lichte kleuren is één laag meestal voldoende. Hetzelfde geldt voor het bekende voorgepigmenteerde blokmotiefje. Als de kwaliteit goed is, dan kan dit product ook in slechts één laag afgewerkt worden.

Enkele voordelen van professioneel glasvezelbehang

Glasvezelbehang van hoge kwaliteit is zwaarder en daardoor sterker en beter verwerkbaar. Glasvezelbehang van een te hoog aantal grammen sluit vaak niet goed aan, waardoor naden ontstaan. Bovendien neemt een té zwaar product teveel latex op. Wij raden een gewicht tussen 130 gr/m2 en 140 gr/m2 aan (dit geldt voor structuur glasweefsel maar bij glasvlies kun je het beste 200 gr/m2 gebruiken). Hierdoor vallen de naden mooi weg. Omdat professioneel glasvezelbehang in één laag kan worden afgewerkt als deze is voorbehandeld, heb je voor 50 meter glasvezelbehang ongeveer 10 liter behanglijm en 10 liter latex nodig.