Vliesbehang glad


Bespaar jezelf een teleurstelling en kies het juiste behang​
Ontwerp is niet de enige doorslaggevende factor bij het kopen van behang. Behangpapier wordt gemaakt van verschillende materialen, met verschillende eigenschappen of toepassingsprocedures. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en het is goed om te weten wat het is. De juiste materiaalkeuze kan een teleurstelling voorkomen. 

Vinylbehang versus glad vliesbehang
Vinylbehang is populair vanwege de zeer hoge duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Het is gemaakt om de vinyl laag op de papierbasis aan te brengen. De kwaliteit en duurzaamheid van het behang wordt bepaald door de aangebrachte vinyl laag. Hoe meer lagen, des te veerkrachtiger en beter het behang. Maar de papieren achterkant heeft dezelfde eigenschappen als het papieren behang. Het betekent een moeilijker proces van toepassing en verwijdering. Onbetwistbaar voordeel van vinylbehang is de reeds genoemde weerstand, de wasbaarheid, de kleurechtheid, de krasbestendigheid en de gedeeltelijke thermische isolatie. Het kan op verschillende oppervlakken worden toegepast, zoals gips, beton of formica. Het heeft een zeer goed vermogen om scheuren en kleine oneffenheden te bedekken. Het blijft echter nog steeds plastic (PVC). Het is daarom niet geschikt voor slaapkamers en kinderkamers. Soms kan het vinylbehang zelfs een onaangename geur van plastic afgeven. Bovendien is het niet luchtdoorlatend.

Daarom zijn heel wat mensen fan van vliesbehang, vooral dankzij de reeks uitstekende functies die het heeft. De belangrijkste voordelen van vliesbehang glad zijn de lucht- en dampdoorlatendheid (de muur eronder is beschermd tegen meeldauwgroei), stevigheid en lichtechtheid. Daarnaast is het een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. Het blijft maatvast. Het is geschikt voor alle kamers. Het gladde vliesbehang is ook eenvoudiger om ermee te werken dan met andere soorten behang. De lijm wordt net eronder op de muur aangebracht - de zogenaamde droge applicatie. Het wordt verwijderd met dry-stripping en dankzij zijn stevigheid is het ook gelijkmatig en volledig. 

Wat is sterker: vinyl of vliesbehang?
Zowel vinyl als vliesbehang zijn in veel opzichten vergelijkbaar, maar hebben ook hun extreme verschillen. Vinyl is iets sterker dan glasvezel, maar vliesbehang is dan weer buigzamer.

 

 

Wilt u een totaal pakket? inclusief aanbrengen door een professional? Ga naar onze site glasvezelbehangers.nl voor onze dienten site en vraag een offerte aan. https://www.glasvezelbehangers.nl/offerte-aanvragen/

 

 

© 2011 - 2022 Dé Glasvezelbehang Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel