Akoestisch behang

Toont alle 5 resultaten

15 m²

Akoestisch behang

 • Glad
 • Geluid absorberend
 • Toplaag renovlies

 162,75
25 m²

Akoestisch behang

 • Decoratief motief
 • Warmteverlies reducerend
 • Niet voorgeschilderd

 241,95
25 m²

Akoestisch behang

 • Decoratief motief
 • Geluid absorberend
 • Niet voorgeschilderd

 241,95
25 m²

Akoestisch behang

 • Decoratief motief
 • Warmteverlies reducerend
 • Niet voorgeschilderd

 241,95
25 m²

Akoestisch behang

 • Decoratief motief
 • Geluid absorberend
 • Niet voorgeschilderd

 241,95

Wat is akoestisch behang?

Akoestisch behang is een behangsoort dat bestaat uit 75% polyester, 25% cellulose en een renovlies toplaag. Deze combinatie van materialen heeft een aantal zeer aangename voordelen. Het behang is strak aan te brengen waardoor je het effect krijgt van een gestucte wand.

Geluidsabsorptie

Zoals de naam aangeeft is het een behangtype dat geluid absorbeert. Gewoon behang, geverfde- en gestucte muren weerkaatsen geluid. Dit kan voor een hol geluid zorgen. Als de ruimte galmt of echoot, kies dan voor akoestisch behang. Uit Europees gestandaardiseerde testen die voldoen aan de NF EN ISO 11654 normen blijkt dat akoestisch behang een gemiddeld geluidsabsorberende werking heeft met een absorptie van maximaal 15%.

Isolerende werking

Naast de geluidsabsorberende werking voeg je met dit behang ook een extra isolatielaag toe aan je woning. Hiermee kan de energiebesparing oplopen tot wel 10%.

Brandwerend

Ons Akoestisch behang heeft een brandwerende werking met brandklasse B-s1, d0. Dit houdt in dat het nagenoeg onbrandbaar is, er geringe rookontwikkeling ontstaat en het materiaal niet druppelvormig smelt.

Aanbrengen van akoestisch behang

Hoewel akoestisch behang met 380 g/m2 en een dikte van 2mm een wat zwaarder behangsoort is, is dit product eenvoudig te verwerken. Voor het beste resultaat bij dit wat zwaardere behang gebruik je de wandlijm universeel M29 van Plak-plak. Deze lijm zorgt voor een stevige hechting op licht zuigende en gladde wanden. Zorg er bij zuigende wanden voor dat deze zijn voorbehandeld met een voorstrijkmiddel. Of de wand zuigt kan je gemakkelijk testen. Neem een vochtige doek, spons of plantenspuit en maak de muur nat. Trekt het vocht direct in de muur waarbij een donkere vlek en nagenoeg geen uitlopers ontstaan dan heb je te maken met een zuigende muur. Indien er druppels aan het oppervlak zichtbaar zijn en de uitlopers van het vocht vrij lang zijn dan is de wand matig zuigend en is voorstrijken niet nodig.

Motief en persoonlijke afwerking

Bij Glasvezelbehang.nl zijn verschillende soorten akoestisch behang verkrijgbaar waardoor er voor elk interieur een passende afwerking is. Wil je een grove structuur, kies dan voor artikel 2615. Akoestisch behang met een lichte korrel is artikel 2619. Naast deze structuren bieden wij ook akoestisch behang met een speels effect zoals artikel 2604, 2617 en 2620. Voor een strakke wand kies je voor het egale akoestische behang artikel 51000 of het banenmotief artikel 2618. Welk type je ook kiest, al onze akoestische behangsoorten bieden een solide basis voor verdere afwerking. Na het aanbrengen kan je het dus van elke kleur voorzien die bij jou past.

Akoestisch behang kopen en aanbiedingen bij Glasvezelbehang.nl

Akoestisch behang koop je bij Glasvezelbehang.nl. Onze website is opgestart door een organisatie van professionele behangers en schilders die hun kennis hebben gebundeld om de beste producten te selecteren. Wij kopen ons behang direct bij de fabrikant waardoor je bij Glasvezelbehang.nl gegarandeerd het mooiste en sterkste behang tegen de beste prijzen kan vinden met verschillende aanbiedingen.

Bij ons kan je alle producten per 1 meter bij bestellen. Daarnaast kunnen wij direct de juiste bijpassende lijm leveren.

Wellicht zit je nog met een aantal vragen die je verder kunnen helpen bij het kopen van deze behangsoort. In dat geval adviseren we je contact op te nemen met onze klantenservice. Onze medewerkers voorzien je graag van meer informatie!