Glasvliesbehang aanbrengen

Heb je ertoe besloten om glasvliesbehang aan te brengen op jouw muur? Wij zijn er van overtuigd dat je een goede keuze hebt gemaakt. In dit blogartikel vertellen we je hoe je het beste glasvliesbehang kan aanbrengen.

Eenvoudig glasvliesbehang aanbrengen

Glasvliesbehang is, net als de andere soorten glasweefselbehang, mooi strak op jouw muur aan te brengen. Je hoeft daarvoor alleen maar ons stappenplan te volgen om tot het mooiste resultaat te komen. Als je kunt behangen, dan is ook glasvliesbehang aanbrengen een fluitje van een cent. Heb je geen ervaring met behangen, dan zal je toch blij verrast zijn met het gemak van deze klus.

Vliesbehang aanbrengen

Ga je glasvliesbehang aanbrengen, dan is het van groot belang dat je er eerst voor zorgt dat de muur helemaal schoon en egaal is. Vul eventuele gaten in de muur op en haal andere oneffenheden weg. Je wil per slot van rekening dat je nieuwe behang mooi strak op de muur komt te zitten. Hierna kun je de stroken behang op maat gaan snijden. Let wel op dat je de stroken iets langer maakt dan de muur hoog is. Je kunt dan altijd bijsnijden, maar weet in ieder geval zeker dat de stroken lang genoeg zijn. Breng nu de glasvezellijm aan op de muur en je bent er klaar voor om de stroken behang te gaan plakken.

De laatste stappen

Je kunt nu het vliesbehang aanbrengen. Druk de stroken behang stevig op de muur en ga er eventueel nog met een stoffer of roller overheen. Op deze manier ben je er zeker van dat de stroken behang mooi strak op de muur zitten. Bij het aanbrengen van de volgende stroken moet je er daarbij op letten dat alles netjes aansluit. Je kunt hiervoor zonder problemen de stroken een beetje laten overlappen en dan dubbel doorsnijden. Dit geeft vaak het meest naadloze resultaat.

Kom je er toch niet uit of heb je behoefte aan meer informatie die je kan helpen bij de klus? Onze behangspecialisten helpen je graag door al je vragen te beantwoorden en te kijken naar geschikte oplossingen. Ook voor hulp met betrekking tot het aanschaffen van materialen ben je bij ons op het juiste adres. Neem contact op met onze klantenservice en vraag naar alle mogelijkheden.

Bekijk assortiment
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.