Overschilderbaar behang

Is er overschilderbaar behang? Natuurlijk! In dit blogartikel leggen we uit welke behangsoort ideaal is om te overschilderen en hoe je aan de slag gaat met het verven van behang.

Glasvezelbehang overschilderen

Glasvezelbehang is perfect geschikt als overschilderbaar behang. Je moet weten dat dit soort behang er eigenlijk zelfs voor is gemaakt om over te schilderen. Per slot van rekening is glasvezelbehang door het gebruikte materiaal, glasvezel, slechts verkrijgbaar in een enkele kleur. Je hoeft er daarbij niet bang voor te zijn dat de mooie structuur van het glasvezelbehang verdwijnt als je er met verf overheen gaat. Zelfs met een laag verf eroverheen is bij glasvezelbehang elke structuur nog gewoon te zien. De vraag: is dit behang overschilderbaar, kan dan ook volmondig met ‘ja’ worden beantwoord!

Aan de slag met overschilderbaar behang

Je hebt een muur in je huis, of een hele kamer, die wel een nieuwe look kan gebruiken. Of misschien ben je net in een nieuwbouwhuis getrokken en wil je ervoor zorgen dat de muren er strak en modern uitzien. Kies op glasvezelbehang.nl een behang uit met een structuur die je het meest bevalt. Alle soorten glasvezelbehang zijn overschilderbaar, je hoeft daar bij het selecteren dan ook in het geheel geen rekening mee te houden. Je kan bij het overschilderen ook elke kleur gebruiken die je het beste vindt passen. Zorg er wel voor dat het behang strak en stevig op de muur zit voordat je hiermee aan de slag gaat. Per slot van rekening wil je niet dat de stroken behang gaan verzakken of dat de structuur niet goed uitkomt als je aan het verven bent!

Hoe moet ik behang verven?

Bij het behang verven zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst begin je bij de hoeken en randen van het behang. Dit doe je bij voorkeur met een kwast. Daarna werk je baan voor baan en pak je de grote oppervlaktes aan. Dit doe je met een roller, omdat die geschikt is voor grotere oppervlaktes. Probeer daarbij zo vlot mogelijk te werken en hiervoor genoeg verf te gebruiken. Let erop dat de banen die je schildert een beetje overlappen, zodat er geen oneffenheden te zien zijn.

Glasvezelbehang bij Glasvezelbehang.nl

Op onze website is ieder artikel behang overschilderbaar. Glasvezelbehang.nl is opgezet door een organisatie van professionele behangers en schilders, die dit materiaal bij hun dagelijks werk gebruiken en overtuigd zijn van de kwaliteiten van de producten. Bij ons vind je alleen de hoogste kwaliteit glasvezelbehang, die we direct importeren uit Duitsland en Scandinavië. Hierdoor kunnen we je de beste prijzen van Nederland aanbieden.

Bekijk assortiment
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.