Damp open systeem behang

Heb je een nieuwbouwwoning laten bouwen? Niets is leuker dan wanneer de bouw achter de rug is en je je zich bezig kan houden met de inrichting. Alleen dan komt de teleurstelling: de muren bevatten nog erg veel bouwvocht en nu kan je de muur niet behangen met het door jou uitgekozen behang. Je mag bij het betrekken van een nieuwbouwwoning er gerust vanuit gaan, dat er in jouw woning nog zo’n gemiddeld 4.000 liter bouwvocht aanwezig is. Dit is begrijpelijk, want in cement en beton wordt nu eenmaal veel water verwerkt. Omdat je uiteraard niet een heel jaar wil wachten, kun je jouw muren toch behangen met een damp open systeem behang.

Slim behangen met glasvezelbehang damp open

Nog steeds zijn er eigenaren van een nieuwbouwwoning die nog het klassieke bouwbehang gebruiken. Bouwbehang is speciaal behang die aan de muren gekleefd wordt om het uitzicht op een naakte muur te verbergen. Ondertussen krijgt vocht de mogelijkheid om uit de muren te trekken. Het kan tot wel zes maanden tot een jaar duren voordat een nieuwbouwwoning droog is. Bouwbehang is relatief saai behang en van dunne kwaliteit. Maar gelukkig is er een alternatief. Met speciaal glasvezelbehang damp open kun je jouw nog vochtige muren toch behangen en desgewenst schilderen. De damp open structuur zorgt ervoor dat vocht voldoende weg kan en schimmelvorming voorkomen wordt. Je geniet met glasvezelbehang damp open van muren in eigen smaak behangen en geschilderd. 

Glasvezelbehang damp is verkrijgbaar bij Glasvezelbehang.nl

In nieuwbouwwoningen kan veel vocht zitten, maar ook oude woningen kunnen een bron zijn van vocht en schimmelvorming. Mede door poreuze muren is er extra risico op een vochtige woning. Juist dan kan damp open systeem behang belangrijk zijn om de muren goed te laten drogen. Neem eens een kijkje in de webshop van Glasvezelbehang.nl als je op zoek bent naar glasvezelbehang of vliesbehang met damp open eigenschappen. Wij kunnen je zelfs een volledig glasvezel damp open set aanbieden, met vocht doorlatend behang en muurverf.

Mocht je verder nog vragen hebben over damp open systeem behang, of over iets anders? Onze vakspecialisten helpen je graag verder met je behangklus!

Bekijk assortiment
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.