Deur behangen: hoe doe je dat?

Stoort die witte deur in je woning ten opzichte van de overige stijl in je huis? Laat die saaie deur stralen en geef je kamer een geheel nieuwe uitstraling. Daarom gaan we het in dit blogartikel hebben over deur behangen. Want is het mogelijk om je deur te behangen? Dit is een vraag die veel mensen stellen en daar gaan we het in dit artikel uitgebreid over hebben.

De voorbereiding

Een deur behangen is van oudsher chic. Veel huizen hadden een deur met behang, want dit gaf nog meer allure aan het huis. Meestal werd de omlijsting van de deur achterwege gelaten en de deuren zo glad mogelijk gehouden, zodat het behang er zo strak mogelijk op zat. Mensen behangen meestal op muren, maar je kunt dus ook op je deur behangen. Zo krijgt je deur een gehele nieuwe uitstraling met een mooie behangprint. Begin bij het uitkiezen van het behang bij het uitkiezen van de print of kleur die past bij je woning en interieur. Zo creëer je een prachtig en levendig geheel.

Denk bijvoorbeeld aan printen zoals:

  • Bloemen behang
  • Grafisch behang
  • Kleuren behang
  • Retro behang
  • Foto behang

Vervolgens ga je kijken naar het materiaal van je deur. Is je deur gemaakt van bijvoorbeeld kunststof? Dan raden we je aan om deze te behandelen met een watergedragen primer. Of als je deur gemaakt is van geperst hout, dan is het handig om de deur eerst te voorzien van een grondverf. Het is dus belangrijk om je deur goed vóór te behandelen zodat je effectief kunt werken zonder problemen te krijgen. Zo krijg je dus een optimaal eindresultaat waar je tevreden op kunt terugkijken.

Hoe pak je de hoofdklus aan en hoe bescherm je het optimaal?

Je bent klaar met de voorbereiding, dus je kunt beginnen met de deur behangen. Omdat het niet een voor de meest hand liggende taak is, helpen we je een handje. Voor het behangen van een deur kan dezelfde behanglijm worden gebruikt als dat voor muren. Het behangen van een deur kost tijd en geduld. Probeer niet gehaast te werk gaan, zo maak je namelijk de snelste fouten. Wanneer je bezig bent is het handig om het resultaat van een afstand te bekijken. Wanneer je er te dicht op staat kun je namelijk details over het hoofd zien.

Je bent nu klaar met het behangen en dan begint de nazorg, wat zeker niet onbelangrijk is. Het kan namelijk voorkomen dat de deur een tikje krijgt of er valt iets tegenaan. Dan is het belangrijk dat je je deur goed beschermt. Geef de deur een transparante laklaag. Breng de laklaag aan op de gehele deur.

Je deur behangen bij Glasvezelbehang.nl

Neem een kijkje in ons assortiment en zoek een leuke print uit om het deur behangen eens uit te proberen. Mocht je nog ergens vragen over hebben neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We zullen je verder helpen met het beantwoorden van je vragen, zo kun je snel aan de slag met behangen. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat meer op de hoogte bent van deur behangen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.