Behangen op gladde ondergrond: hoe doe je dat?

Het gebruik van behang is een geweldige manier om een vleugje stijl en persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. Maar wat als je te maken hebt met een gladde ondergrond, zoals gestucte muren of glasvezelbehang? Maak je geen zorgen! In dit blogartikel zullen we je een praktische gids geven over hoe je kunt behangen op gladde ondergrond. Volg deze stappen en je zal binnen de kortste keren genieten van een prachtig nieuw uiterlijk van je muren. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat meer op de hoogte bent van behangen op gladde ondergrond.  

Behangen op gladde ondergrond: de voorbereiding

Voordat je begint, is het belangrijk om de gladde ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij is van eventuele losse deeltjes. Gebruik indien nodig een plamuurmes om eventuele gaten of scheuren op te vullen en schuur de muur lichtjes op om de gladheid te verbeteren.

Breng een laag grondverf aan op de gladde ondergrond. De primer zal helpen bij het verbeteren van de hechting van het behang op de muur. Gebruik een verfroller of een kwast om de primer gelijkmatig aan te brengen en laat het daarna volledig drogen.  

Behangen op gladde ondergrond: aanbrengen

Terwijl de primer droogt, kun je de behanglijm voorbereiden volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat je de juiste verhoudingen volgt en roer de lijm grondig door om klontjes te voorkomen. Meet de hoogte van de muur en snijd het behang op maat, rekening houdend met een kleine overlap aan de boven- en onderkant.

Breng de behanglijm gelijkmatig aan op het behang met een roller of kwast. Vouw het behang vervolgens op om het inweken te vergemakkelijken. Breng het behang stukje bij beetje aan op de muur, beginnend bij de bovenkant. Zorg ervoor dat je het behang voorzichtig gladstrijkt met een behangspatel of een zachte doek om eventuele luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en herhaal deze stap totdat de hele muur bedekt is. 

Behangen op gladde ondergrond: overige zaken

Terwijl je het behang aanbrengt, kun je nog kleine aanpassingen maken om ervoor te zorgen dat alles goed op zijn plaats zit. Gebruik een scherp mesje om overtollig behang aan de boven- en onderkant af te snijden en gebruik een vochtige doek om eventuele lijmresten te verwijderen.  

Slot

We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat wijzer bent geworden over behangen op gladde ondergrond. Het begint allemaal bij de voorbereiding. Heb je namelijk een goeie voorbereiding, dan zorgt dat voor een beter eindresultaat.  

Wil je toch nog wat meer informatie over het behangen op gladde ondergrond? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag per e-mail of telefoon. Onze klantenservice medewerkers beschikken over de juiste kennis en kunnen je zo gemakkelijk helpen met de vragen die je hebt. Bekijk ook onze andere blogs om veel meer te weten te komen over behang zodat je een echte behangspecialist kunt worden zonder veel moeite.  

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.