MDF behangen

Ooit gedacht over behangen op MDF? MDF behangen is een mooi alternatief voor in je woning. Heb je momenteel een muur die niet mooi glad is, maar toch wil je een behang voor aan je muur? Dan kun je met een MDF-paneel behangen toch een mooi behang op je muur plaatsen. Veel muren hebben een fijne of een grove structuurverf. Op deze structuurverf kun je alleen niet behangen. Dan komt MDF-paneel behangen goed van pas! In dit blogartikel gaan we je het een en ander uitleggen over MDF behangen.  

Behangen op MDF en wanden

MDF is een prachtige houtsoort met een gladde afwerking. Deze afwerking zorgt ervoor dat MDF zeer geschikt is om kasten, deuren en panelen mee te maken. Wat als je nu wilt behangen op MDF? Dat is zeker mogelijk, maar je moet dan wel met een aantal zaken rekening houden. Er zijn twee soorten waar je op kunt werken:  

  • MDF-wanden: grote vlakken/platen die een muur vormen. Denk aan een scheidingswand of iets dergelijks.  
  • MDF-meubels: hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld, kasten, kastdeuren en panelen.  

Het is mogelijk om op beide behang aan te brengen, echter kun je wel alleen behangen met de juiste voorbereiding. Zo voorkom je dat er in een later stadium problemen ontstaan. MDF behangen kan met papierbehang, met glasvliesbehang of met glasvezelbehang

MDF behangen: de voorbereiding

MDF is een product die bestaat uit hout met een bindmiddel. Nu heeft hout meestal de neiging om vocht op te nemen, wat voor bijvoorbeeld een deur of een wandpaneel niet bepaald handig is. Het kan namelijk gebeuren dat er een kromming gaat ontstaan. Daarbij is het oppervlak van MDF erg vettig. Voordat je MDF gaat verwerken is het verstandig om goed te ontvetten waardoor je een goede hechting krijgt. Dit kan met een speciale MDF ontvetter.  

Voorstrijken

Mocht je daadwerkelijk aan de slag gaan, dan is het raadzaam om ook een voorstrijk te gebruiken. Want: voorstrijk zorgt ervoor dat behanglijm niet snel in de ondergrond trekt. Kijk zelf eerst of je MDF ondergrond wel een voorstrijk nodig heeft. Doe dit door een natte spons over het oppervlak te wrijven. Trekt het water in? Dan heb je een voorstrijk nodig.

In ons assortiment vind je verschillende soorten voorstrijk die passen bij je klus. Zo hebben we de Intervos Flügger Sealer Impregneergrond, die uitermate geschikt is voor zuigende ondergronden.

Hoe doe je behangen op MDF?

Behangen op MDF is in principe niet anders dan behangen op welke muur dan ook. Dus tref je voorbereidingen zoals: goed ontvetten, eventueel een voorstrijk aanbrengen en behanglijm gebruiken, dan zul je een goed eindresultaat krijgen. Verder zal het behangen redelijk makkelijk gaan, want MDF laat zich namelijk gemakkelijk behangen zolang de voorbereiding correct verloopt. Verder heb je geen speciale behanglijm nodig voor het behangen van MDF. Kijk alleen even of de behanglijm geschikt is voor het behang waarmee je aan de slag gaat. 

Slot

We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel meer te weten bent gekomen van behangen op MDF. Zoals je hebt gelezen is het MDF behangen makkelijker dan dat het lijkt. Zorg ervoor dat je de juiste voorbereiding neemt aan het MDF-paneel behangen en je krijgt een goed eindresultaat.  

Mocht je nu wat meer informatie willen hebben over dit onderwerp, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten beschikken over kennis en ervaring, waardoor je met een goed gevoel snel aan de slag gaan met het MDF behangen. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag per e-mail of telefonisch.  

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.