Welk behang is overschilderbaar?

Welk behang is overschilderbaar?

Welk behang is overschilderbaar? En welke niet? Op deze vraag gaan we jou antwoord geven in dit blogartikel. Niet alleen gaan we jou uitleggen welk soort behang je kunt overschilderen, daarbij vertellen we je ook hoe je het beste behang kunt verven. Na het lezen van dit blogartikel ben je meer op de hoogte welk behang overschilderbaar is.

Welke soorten zijn te overschilderen?

De meeste soorten zijn te overschilderen. Echter kun je niet over elk soort behang schilderen. Glasvliesbehang en glasweefselbehang zijn speciaal gemaakt om overheen te schilderen. Vinylbehang daarentegen bevat weekmakers. Deze kunnen ervoor zorgen dat de verf op het behang na loop van tijd kleverig wordt. Afwasbaar behang kun je ook niet verven. Door de kunststof toplaag hecht de verf zich niet goed. Tot slot heb je renovlies behang, dit soort behang is wel overschilderbaar.

Hoe herken je overschilderbaar behang?

Overschilderbaar behang is te achterhalen door een klein stukje van het behang nat te maken met een spons. Nadat je een paar minuten hebt gewacht controleer je of het behang los komt. In sommige gevallen is dat, grotendeels omdat er weekmakende middelen in het behang zitten. Die weekmakende middelen voorkomen dat het papier scheurt. Dit soort behang is dan dus niet overschilderbaar. Blijft alles netjes zitten? Dan kun je zonder problemen het behang overschilderen.

Vliesbehang overschilderen?

Vliesbehang is overschilderbaar behang, want je kunt het gemakkelijk verven met muurverf. Voorstrijk is niet nodig bij vliesbehang, aangezien het behang reeds voorgeschilderd is. Met behulp van een kwast kun je de randen doen, vervolgens gebruik je een roller voor het grote oppervlak. Werk van boven naar beneden in banen van één meter. Op deze manier te werk gaan zorgt voor een uitermate mooi resultaat.

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met het schilderen van vliesbehang: zorg ervoor dat je behang strak op je muur zit. Tussen de lagen door die je gaat verven is het belangrijk om 24 uur te drogen. De verf die je aanbrengt op vliesbehang moet gelijkmatig op de muur worden aangebracht. Begin je met het volgende baan? Laat deze laag dan een klein stukje overlappen met de baan ervoor, want zo voorkom je baanvorming. Met de Drost Alaska Premium is vliesbehang overschilderbaar en is gemakkelijk aan te brengen. De muurverf heeft een mooie matte uitstraling, deze verf aanzetvrij en droogt het mooi egaal op.

Hieronder nog een aantal extra benodigdheden die je behalve muurverf nodig hebt voor vliesbehang te overschilderen:

  • Schilderstape
  • Een stucloper om de vloer af te dekken
  • Verfbak
  • Kleine blokkwast
  • Een grote vachtroller

Slot

In ons assortiment is er dus genoeg keuze wat betreft overschilderbaar behang. We hopen dat je al wat meer op de hoogte bent over welk behang overschilderbaar is. Heb je nog wat meer hulp of informatie nodig over overschilderbaar behang voor jouw huis? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze behangspecialisten beschikken over de juiste informatie, zo helpen ze graag en hebben antwoordtop jouw vragen. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag per e-mail of telefonisch. Met een gerust hart aan de slag gaan, geeft een beter eindresultaat.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.