Behanglijm verwijderen

Lijmresten van je behang verwijderen: hoe gaat dat in zijn werk? Die vraag krijgen we vaak te horen. Nadat je klaar bent met het behangen, is er nog één belangrijke klus die je niet kunt vergeten en dat is het behanglijm verwijderen van behang. Hoe doe je dat? Waarom is dit belangrijk om te doen? In dit blogartikel gaan we jou alles vertellen over het verwijderen van behanglijm. Mocht je namelijk je muur opnieuw gaan bewerken is het handig dat er geen lijmresten meer op de muur zitten. Na het lezen van dit blogartikel weet je alles over behanglijm verwijderen van behang.  

Lijmresten behang verwijderen

Een van de makkelijkste manieren om lijmresten van behang te verwijderen is door het nat te maken en vooral zo te houden. Houd je het namelijk goed nat, dan kun je het eenvoudig met een spons gemakkelijk verwijderen. Hoe langer je de muur nat houdt met water, hoe gemakkelijker behanglijm zich gaat loslaten. Na één uur heeft het water zich goed doorgedrongen en kun je met een spons de behanglijm verwijderen. Op die manier wordt de lijm van de muur afgeveegd.

Wat nog verstandiger is bij het verwijderen van behanglijm is dat je iets van bescherming op je vloerbedekking of laminaat legt, waardoor er niks geknoeid wordt. Dit kan namelijk vervelende plekken geven die lastig te verwijderen zijn. Behanglijm vlekken op behang krijgen is tenslotte het laatste waar je op zit te wachten.

Het vinden van behanglijm resten

Een eenvoudige manier om lijmresten te vinden van behang is vlak na het afhalen van het oude behang. Oud behang kun je gemakkelijk van de muur halen met behulp van bijvoorbeeld een stoomapparaat. Nadat je het behang van de muur hebt afgehaald zal je snel merken dat er plekken zitten op de muur die kleverig aanvoelen. Dit zijn dus de plekken waar nog behanglijm zit.

Ook al is het lang geleden dat je het behang eraf hebt gehaald, de behanglijm is relatief makkelijk vindbaar. Maak een oude muur goed nat met bijvoorbeeld een plantenspuit, vervolgens wacht je enkele minuten. Als de oppervlakte vervolgens plakkerig aanvoelt zit er dus nog behanglijm op. Nu je weet hoe de lijmresten vindbaar zijn, is het behanglijm verwijderen al stukken gemakkelijker doordat je gericht te werk kan gaan.

Het vergeten van behanglijm verwijderen

We adviseren je wel om het behanglijm verwijderen niet te vergeten. Vergeet je dit namelijk wel en je wilt de muur opnieuw gaan behangen, dan is je onderlaag niet in orde voor je nieuw behang. Als je gaat werken met vrij dun behang, kun je behanglijmresten namelijk erdoor heen zien en dat wil je voorkomen. Dat is tevens een van de redenen dat behanglijm verwijderen zo belangrijk is. Zo voorkom je behanglijm vlekken op je behang en dat er behanglijm op je muur blijft zitten.  

Behang afweken

Lijmresten behang verwijderen doe je gemakkelijk door gebruik te maken van een bak met warm water voor het afweken. Gooi hier een scheut azijn, Biotex of afwasmiddel in. Gebruik een spons en werk in banen. Dus begin bij de eerste baan door het flink nat te maken. Vervolgens doe je eerst een paar meter en begin dan weer aan het begin. Het belangrijkste bij deze klus is dat je geduld hebt, want deze klus vraagt namelijk wat tijd. Wanneer het behang goed is doorweekt trek je gemakkelijk hele banen van de muur. Zorg dat je steeds de muur bevochtigd en dan weer naar het begin gaat zodat je steeds in banen blijft werken.

Slot

Er kan dus gesteld worden dat behanglijm verwijderen vrij simpele klus is, maar wel wat tijd vergt. Als je na het lezen van dit blogartikel nog wat meer informatie wilt neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je graag met het geven van het juiste advies. Zo kun je nauwkeurig en snel aan de slag gaan met je klus. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. De klantenservice is te bereiken via e-mail of telefonisch. We hopen dat we je kunnen helpen met je klus behanglijm verwijderen!

Meer artikelen met betrekking tot behang? Lees dan eens onze behangblogs!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.