Isolerend behang

In dit blogartikel gaan we jou het een en ander uitleggen over het werken met isolerend behang. Wil je graag in je huis gaan behangen, maar ook meteen je huis extra isoleren? Dan is isolatie behang de juiste keuze. Op die manier voelen je muren nooit meer koud aan. We gaan je uitleggen over de voordelen en nadelen van isolerend behang. Zo vertellen we de nadelen en voordelen van isolatie behang. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat wijzer bent geworden met het werken met isolerend behang.  

Wat is isolerend behang?

Isolerend behang: wat is het nou precies? Je hoort het al aan de naam, isolatie behang is namelijk behangpapier met een isolerende eigenschap. Het behang is gemaakt van polystyreen en kan ook voorzien zijn van een laagje karton. Het isolerend behang zorgt ervoor dat de warmte in de ruimte weerkaatst, zodat de warmte in de ruimte minder snel verloren gaat. Ook zal de muur minder kou afgeven. Isolerend behang is een duurzame oplossing, aangezien de energierekeningen tegenwoordig al hoog zijn is dit een geschikt alternatief.  

Verder heeft de isolatie behang een glad en effen structuur. Het papier is niet verkrijgbaar in allerlei prints en doen zijn dienst als onder behang. Het is dus de bedoeling dat je nog een laag normaal behang erover plakt. Je zou dus kunnen stellen dat dit behang een soort onderlaag is. 

De voordelen en nadelen van isolatie behang

Om je duidelijk te maken wat je in huis haalt wanneer je gaat werken met dit behang, stellen we hieronder enkele voordelen en nadelen op.  

De voordelen:

  • Isolatiebehang is dampopen en bestand tegen schimmels. Schimmels op de muur kunnen ontstaan ten gevolge van condensvorming. Zo is bij isolatie behang condens verleden tijd.  
  • Scheuren in de muur kunnen worden voorkomen met isolerend behang. 
  • Last van allergie? Isolatie behang is allergie neutraal  
  • Isolerend behang heeft ook een goede geluidsisolatie en een betere akoestiek. Het geluidsisolerend behang kan dus helpen om storende omgevingsgeluiden te dempen.  
  • Een van de mooiste eigenschappen van isolerend behang is toch wel dat het een volledige kamer kan verwarmen 75% sneller.  
  • Doordat de ruimte veel sneller opwarmt door isolatie behang, kun je zoals al eerder vermeldt energiekosten besparen.  
  • Omdat het behang een dikte heeft van 4 mm kun je oneffenheden gemakkelijk wegwerken, en kan het behang rechtstreeks op de ondergrond gekleefd worden.  

De nadelen:

  • Isolatiebehang is van zichzelf niet altijd mooi en moet soms overdekt worden met ander behang.  
  • Isolerend behangpapier is vrij prijzig 

Isolatiebehang kopen

Wij kopen ons behang direct in bij de fabrikant waardoor je gegarandeerd het mooiste en sterkste behang tegen de beste prijzen kan vinden met verschillende aanbiedingen. In ons assortiment met akoestisch behang (andere benaming voor isolatiebehang) kun je het behang bestellen per 1 meter. Daarbij kunnen we direct bij de bestelling de juiste bijpassende lijm leveren. Mocht je nu nog vragen hebben over isolatiebehang kopen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij adviseren je graag tot in de puntjes, zodat je snel en met de juiste materialen aan de slag gaan.  

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.