Scanbehang

Wat is scanbehang?

Scanbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang, is een bijzonder soort behang met heel wat voordelen. Scan behang is namelijk een behangsoort waar je veel mogelijkheden mee hebt. Zo is het onder andere mogelijk om dit behang in meerdere verschillende structuren bij ons te krijgen. Maar dat niet alleen, door het gebruikte materiaal is scan behang ook zeer geschikt om over te schilderen. Zo kun je jouw structuur in elke kleur die je maar wil op de muur toveren.

De stevigheid van scanbehang

Een van de meest bijzondere kenmerken van scan behang is het feit dat het zo sterk is. Qua werking zou je het een beetje kunnen vergelijken met stucwerk, dat ook op een ondermuur wordt aangebracht om scheuren en andere imperfecties weg te halen. Ook glasvezelbehang werkt tegen scheurtjes, en kan ze, in tegenstelling tot stucwerk, ook helpen voorkomen. Per slot van rekening blijft een muur ook in een nieuwbouwhuiswerk en zouden er zo weer nieuwe scheurtjes kunnen ontstaan.

Op deze manier draagt glasvezelbehang op positieve wijze bij aan wat je straks bij verkoop voor jouw woning kunt vragen. Dat lijkt ons ook een punt dat niet onbelangrijk is, net zoals het feit dat scanbehang dankzij het gebruikte materiaal milieuvriendelijker is dan gewoon behang of stucwerk.

Scan behang aanbrengen

Scan behang aanbrengen is iets wat iedereen kan. Het belangrijkste is dat je volgens een vast stramien te werk gaat en dat je genoeg materialen inkoopt. Om je een handje op weg te helpen hebben we hieronder een stappenplan opgesteld waarmee scan behang aanbrengen een makkelijke klus wordt.

Stap 1: Maak de ondergrond schoon
Het is essentieel dat de ondergrond schoon is alvorens je behang aanbrengt. Concreet houdt dit in dat de ondergrond vrij moet zijn van vet, schimmel, stof en andere aanslag. Zorg er dus voor dat de ondergrond droog en glad is. Daarnaast is het belangrijk dat gaten/scheuren onder handen genomen worden met vulmiddel en dat loszittende stuc- en verflagen weg worden gehaald.

Stap 2: Behandel de ondergrond met voorstrijk
Zodra de ondergrond glad en egaal is kun je aan de slag met voorstrijk. Dit doe je zodat het behang beter hecht met de ondergrond én zodat de zuigkracht van het oppervlak afneemt. Kijk goed naar de droogtijd van het voorstrijkmiddel en respecteer deze tijd alvorens je verder gaat met volgende stappen.

Stap 3: Aanbrengen van behanglijm
Net als het gebruiken van voorstrijk is het belangrijk lijm te gebruiken. Behanglijm zorgt ervoor dat het scan behang blijft plakken op de muur. Behanglijm aanbrengen doe je met een vachtroller.

Stap 4: Aanbrengen van scan behang
Dan is het tijd voor de belangrijkste stap: het aanbrengen van scan behang. We adviseren je van boven naar beneden te werken en ongeveer vijf centimeter aan overlap aan te houden. Controleer tussendoor met een waterpas of de behangbanen goed recht lopen. Werk door totdat je het gewenste oppervlak in zijn geheel hebt voorzien van behang.

Stap 5: Aandrukken en afsnijden van behang
Voor deze stap heb je een behangspatel en stanleymes nodig. Je gebruikt de behangspatel voor het aandrukken van het behang, en het mesje om het overtollige behang af te snijden. Hierbij kun je denken aan behang langs de plinten of behang over het stopcontact.

Stap 6: Narollen van behang
Tot slot gebruik je een aandrukrol om naden strak te krijgen. Hierdoor wordt de overtollige lijm direct opgenomen door de aandrukrol.

Scan behang kopen bij Glasvezelbehang.nl

Bij ons vind je het mooiste assortiment glasvezelbehang. Wij importeren zelf ons behang uit Duitsland en Scandinavië. Dit heeft niet alleen als voordeel dat we de vinger op de pols kunnen houden als het aankomt op kwaliteit, maar ook dat we de prijzen van ons behang laag kunnen houden. Je zal dan ook nergens betere aanbiedingen tegenkomen dan op onze site!

Heb je nog vragen over het werken met scan behang, of iets anders dat gerelateerd is aan behang? Stuur een e-mail naar onze klantenservice! We helpen je graag met al je vragen en kijken met je naar een passende oplossing.

Bekijk scanbehang assortiment
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.