Renovatievlies behang

Heb je interesse in renovatievlies behang, maar ben je verder minder bekend met deze behangsoort? In dit blogartikel vertellen onze behangspecialisten je alles over renovlies behang. Aan het einde van het artikel weet jij wat renovatievlies behang is en hoe je het aanbrengt.

Wat is renovlies behang precies?

Renovatievlies behang bestaat uit papier dat versterkt is met vezels. Dit maakt het behang extra sterk. Het kan in vrijwel elke ruimte worden gebruikt. Het behang is overschilderbaar, maar kan ook voorgeschilderd worden geleverd. Zeker op oudere wanden kan het zorgen voor een betere, nettere uitstraling en een optimale bescherming van de wand.

Renovatie vliesbehang kan kleine scheurtjes in de wand wegwerken. Daarmee is het een uitstekend alternatief voor stucen. Een eenvoudiger alternatief, bovendien, want door de wand met dit behang af te werken weet je zeker dat je een consistente uitstraling krijgt zonder zwakke punten. Het behang wordt
aangebracht met speciale lijm. Hierdoor hecht het uitstekend en zorgt het voor optimale stevigheid. Het is veel steviger dan regulier behang, maar biedt dezelfde voordelen. Een niet geheel gladde wand wordt met renovlies behang prachtig egaal en krijgt een duurzaam karakter.

Hoe moet je renovatievlies behang aanbrengen?

Renovlies behang aanbrengen is niet wezenlijk anders dan het aanbrengen van normaal behang. Omdat dit behang zwaarder, dikker en sterker is, is het wel belangrijk dat je het aanbrengt met geschikte lijm. Een geschikte behanglijm is de Glasvezelbehanglijm van ons eigen huismerk.

Renovlies aanbrengen kan direct op de muur. In tegenstelling tot normaal behang hoef je bij deze behangsoort de muur niet voor te behandelen. Dit type behang is juist ontwikkeld om imperfecties aan de wand effectief weg te werken. Het aanbrengen van renovlies op een wand met scheurtjes of oneffenheden zorgt voor een prachtig egale wand die helemaal glad is en lang mooi blijft. Bovendien is het behang overschilderbaar. Ook dit is eenvoudig, want ondanks dat het behang is voorzien van vezels die het verstevigen, heeft het geen structuur en is het dus volledig glad. Kortom, aanbrengen en voorzien van een extra laag verf is erg eenvoudig.

Renovlies 150 gram

Omdat renovatievlies van 150 gram optisch niet van normaal behang te onderscheiden is, is dit vrijwel altijd een goede keuze voor elk project. Groot of klein. De (geringe) extra investering die je doet ten opzichte van normaal behang zal zich blijven uitbetalen. Waar normaal behang vaak na een aantal jaar
al minder mooi wordt of begint los te laten, blijft 150 gram renovatievlies lang mooi en zorgt dit voor wanden waar je geen omkijken meer naar hebt. Dit maakt het behang ook uitermate geschikt voor toepassing in een kinderkamer of hobbykamer.

Renovlies 200 gram

200 gram renovatievlies is “heavy duty” behang. Voor wanden met kleine oneffenheden of beschadigingen volstaat het vaak om te kiezen voor een wat lichtere uitvoering, bijvoorbeeld van 150 gram. Echter, wanneer je maximale stevigheid en bescherming wenst, is renovatievlies van 200 gram de beste keuze. Voor zeer oneffen of beschadigde wanden is het zelfs een must. Dit dikke behang werkt zelfs grotere beschadigingen volledig weg. Je verwacht het misschien niet, maar renovatievlies van 200 gram is behoorlijk veelzijdig. Zo is het onder andere direct overschilderbaar. Door te kiezen voor de juiste kleur of het behang te schilderen in de kleur van jouw keuze, beschik je direct over een afgewerkte wand. Het is eveneens mogelijk om bij ons rollen te bestellen met een decoratief dessin. Dit maakt het behang ook geschikt voor bijvoorbeeld het behangen van een kinderkamer of hobbykamer, of voor toepassing in bijgebouwen.

Renovatie vliesbehang kopen

Renovatie vliesbehang kopen doe je natuurlijk bij Glasvezelbehang.nl. Wij bieden je diverse soorten in tal van kleuren en motieven. Bestel eenvoudig het benodigde aantal rollen in onze webshop tegen een uitstekende prijs. Indien je vragen hebt, kun je deze uiteraard aan ons stellen. Omdat wij het behang
leveren in verschillende diktes is er altijd een rol die perfect bij jouw wensen en eisen past. Onze specialisten kunnen je adviseren over het soort behang dat het meest geschikt is voor jouw renovlies behang project.

Bekijk assortiment

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.