Renovlies verven


Tips voor het verven van renovlies
Nadat je hebt besloten welke verf je zult nemen, moet je ook de juiste schaduw kiezen. In de meeste gevallen zal de doorslaggevende factor jouw eigen smaak en voorkeur zijn. Maar het is nog steeds aanbevolen om geen heldere en in het oog springende tinten te kiezen. Simpelweg omdat je het risico loopt dat je in de nabije toekomst uitgekeken raakt op de kleur. De kleur van de muren kun je ook beter combineren en in harmonie houden met je meubilair en decoratieve elementen.

Hoe renovlies verven?
Het verven van renovlies is niet moeilijk, maar zoals bij elk proces is het noodzakelijk om alles zorgvuldig voor te bereiden. Kies een verf op basis van water om renovlies te verven. Een geschikte muurverf hiervoor is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Lees aandachtig de aanbevelingen en instructies van de fabrikant, waarin je belangrijke informatie vindt, waaronder het verbruik, de droogtijd en andere kenmerken. Nadat het behang aan de muren is geplakt en de lijm is opgedroogd, kun je beginnen schilderen. Voor een betere verdeling van de verflaag, moet het oppervlak worden voorbehandeld met een eenvoudige roller. Een grondlaag toebrengen, zal de eigenschappen van de verf doen toenemen, waardoor de textuur meer tot uiting zal komen.

Ornamenten aanbrengen
Deze techniek omvat niet alleen het eenvoudig aanbrengen van verflagen, maar ook het creëren van een geometrisch patroon op de wanden. Het is zeer belangrijk dat het geselecteerde ornament goed wordt gecombineerd en in harmonie is met de structuur van glasvezelbehang. Met behulp van tape, wordt de structuur van het geplande patroon op de muur aangebracht. Het is noodzakelijk om de ruimte zorgvuldig te beschilderen, de schuimspons is hiervoor het beste. Van zodra de verf volledig droog is, kan de afplaktape voorzichtig worden verwijderd. De voltooide tekening kan bovendien handmatig worden geverfd met een borstel.

Een andere efficiënte verftechniek die eenvoudig is, is stencilkleuring. Als de primaire kleur (eerste laag) gebruik je diepere en meer verzadigde kleuren. Wanneer de laag is opgedroogd, breng een doorzichtige decoratieve vernis op waterbasis aan of een andere coating die een metallic effect heeft.

 

 

 

 

© 2011 - 2021 Dé Glasvezelbehang Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel