Stuc behang aanbrengen


Behangpapier voor gezellige badkamers
De dagen met badkamers bedekt met tegels tot aan het plafond zijn voorbij. Stuc behang vindt meer en meer zijn weg naar badkamers en biedt heel wat mogelijkheden. Behang, al dan niet geverfd, zorgt voor een feelgood-sfeer in een moderne badkamer. Maar stuc behang aanbrengen is niet altijd eenvoudig, vooral als het je je eerste keer is. 

Stuc behang in plaats van tegels
Omdat badkamers meestal vochtig zijn, is niet elke soort behang geschikt. Het is belangrijk dat de stroken behang niet uitzetten wanneer ze vochtig zijn en inkrimpen als ze droog zijn. Anders bestaat het risico van ongewenste rimpelingen en worden de verbindingen tussen de strips niet goed uitgelijnd. De constante blootstelling aan vocht zorgt ervoor dat normaal behangpapier na verloop van tijd loslaat. Om deze reden zijn er speciale achtergronden voor vochtige kamers, die zeer waterbestendig zijn. Stuc behang of vliesbehang is vooral geschikt voor badkamers, omdat het een indrukwekkende weerstand biedt tegen water en stoom. Het aanbrengen van stuc behang is ook eenvoudig, omdat de speciaal voor dit doel ontwikkelde lijm rechtstreeks op de muur wordt aangebracht. Nadien moeten de afzonderlijke reepjes behang zelfs niet langer worden bedenkt met lijm. En als je genoeg hebt van het kijken naar het stuc behang, kan vliesbehang snel worden verwijderd en vooral zonder een residu achter te laten. Goed nieuws dus voor iedereen die zich snel verveelt!

Hoe aanbrengen?
Glasvezelbehang ophangen vereist echter wat oefening. Door de verweven glasvezels zijn de stroken behang nogal stijf en zwaar. Om te beginnen moet je zorgen dat de ondergrond vrij is van stof, vet en oneffenheden. Van zodra de ondergrond klaar is en na het behandelen van de muren met een speciale lijm, kunnen de stroken behang afzonderlijk worden bevestigd. Het is meer werk maar het loont de moeite, omdat glasvezelbehang extreem slijtvast is (je hoeft het dus niet meteen opnieuw te behangen) en nadien kan geschilderd worden. Fundamenteel, moet het behang dat in de badkamers wordt gebruikt ademen en vochtigheid absorberen. Anders bestaat er kans op schimmelgroei op de muren. Met stuc behang maak je de juiste keuze.

 

 

Wilt u een totaal pakket? inclusief aanbrengen door een professional? Ga naar onze site glasvezelbehangers.nl voor onze dienten site en vraag een offerte aan. https://www.glasvezelbehangers.nl/offerte-aanvragen/

 

 

© 2011 - 2021 Dé Glasvezelbehang Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel