Is behang afwasbaar?

Je hebt je behang al een tijdje aan de muur hangen, maar kun je je behang ook schoonmaken? Welk behang is afwasbaar? In dit blogartikel gaan we je uitleggen welk soort behang afwasbaar is en welke niet. Niet iedere soort behang kun je zomaar schoonmaken. We leggen niet alleen uit welk soort behang afwasbaar is maar ook welke werkwijze daarvoor nodig is.  

Soorten afwasbaar behang

Niet iedere soort behang is afwasbaar. Maar om je toch een goed beeld te geven hebben we hieronder een rijtje gemaakt welke behang soort afwasbaar is.  

  1. Vinyl behang
    Vinyl behang heeft een plastic afwerkingslaag, Die laag maakt het behangpapier dus uitermate geschikt voor een grondige reinigingsbeurt waarbij vuil gemakkelijk te verwijderen is. Vinyl behangpapier is bovendien niet alleen scheurvast. Het is namelijk ook goed bestand tegen water en daardoor dus een ideale keuze voor vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer.   
  2. Vliesbehang
    Vliesbehang heeft, zoals de naam al zegt, een vlieslaag, soms in combinatie met vinyl. Deze behangsoort is erg stevig, scheur en krimpvast en makkelijk afwasbaar. Omdat vliesbehang wat minder sterk is van zichzelf gebruik je daarom bij het schoonmaken van het behang een zachte spons of een licht vochtig doekje. Vliesbehang is niet alleen makkelijk aan te brengen. Het is ook eenvoudig te schilderen.  
  3. Glasvezelbehang
    Glasvezelbehang is heel duurzaam, stootvast, reinigbaar én waterbestendig. Ideaal dus voor het aanbrengen in vochtige ruimtes of kinderkamers. Met een licht sopje zeep kan je de wanden er weer uit laten zien als nieuw.  

Wat zijn de voor- en nadelen van afwasbaar behang?

Afwasbaar behang heeft natuurlijk zijn voordelen en nadelen. Wanneer het behang veel vuil heeft is het makkelijk te reinigen waardoor het er snel terug als nieuw uitziet. Vooral in veel gebruikte ruimtes of ruimtes waar vuil kan ontstaan is dat wel belangrijk. Afwasbaar behang heeft een langere levensduur dan andere soorten behang, wat natuurlijk voordeliger is voor je portemonnee. 

Helaas heeft afwasbaar behang ook kleine nadelen. Je bent beperkter in keuze omdat niet elk behang soort afwasbaar is. De aankoop van afwasbaar behang is kwalitatief iets duurder dan het klassieke behangpapier.  

Hoe maak je afwasbaar behang schoon?

We raden je aan om altijd, hierbij maakt het niet uit welke behangsoort het is, het behang af te stoffen. Stof is namelijk de grootste oorzaak van vuil behang, omdat het diep in de poriën van het behangpapier kruipt. Afwasbaar behang reinig je het beste met een milieuvriendelijk sopje zodat de lijm niet wordt aangetast. Het sopje breng je middels cirkelvormige bewegingen aan met een spons of doek.  

Afwasbaar behang keuken

Het is zeker mogelijk om afwasbaar behang in je keuken te plaatsen. Sterker nog, we raden het zelfs aan. In een keuken komt het namelijk geregeld voor dat je ergens mee knoeit, bijvoorbeeld met vetvlekken, saus of drank. Om dit schoon te maken is het een goede oplossing om te beginnen met het aanschaffen van afwasbaar behang keuken.

Afwasbaar behang toilet

Ook voor de toiletruimte kan afwasbaar behang toilet een welkome versterking zijn. Denk bijvoorbeeld aan het doortrekken van de wc, hetgeen ook vlekken kan geven. Voor deze ruimte is het aanbrengen van afwasbaar behang geen overbodige luxe.

Slot

Afwasbaar behang in je keuken, afwasbaar behang toilet en afwasbaar behang badkamer: het is allemaal mogelijk! We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel op de hoogte bent van behang dat afwasbaar is, en vooral welke soorten behang afwasbaar zijn. Voordat je begint met het schoonmaken van je behang is het dus belangrijk om te weten welke soorten behang afwasbaar zijn voordat je je behang beschadigt. Voor meer vragen kun je terecht bij onze klantenservice, zij beantwoorden graag alle vragen die je hebt.  

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.