Glasvezel aanbrengen

Voordelen van glasvezalbehang

Glasvezelbehang is een behangsoort die snel aan populariteit wint. Dit is niet verwonderlijk, want glasvezelbehang is een mooie behangsoort die stevig is en daarnaast ook relatief eenvoudig aan te brengen. Bijsnijden is door de structuur bijvoorbeeld geen enkel probleem en de stroken behang zijn goed naadloos naast elkaar te plakken. Het aanbrengen van deze soort behang verschilt wezenlijk niet veel van het aanbrengen van gewoon behang. Kunt u behangen, dan kunt u ook glasvezelbehang aanbrengen. Toch willen we u wat tips geven die u kunnen helpen bij het glasweefselbehang aanbrengen. U wilt per slot van rekening dat dit zo snel en soepel mogelijk gebeurt!

Glasvezelbehang aanbrengen

Wilt u een muur voorzien van glasvezelbehang? Door het volgen van ons stappen bent u in een korte tijd voorzien van een professioneel afgewerkte muur. Wilt u het liever laten doen? Vraag dan een offerte aan.

Stap 1. Egaliseren

Zorg er om te beginnen voor dat de onderlaag helemaal schoon is en dat gaten zijn opgevuld. Een niet egale muur plakt minder goed en dit kan de kwaliteit van het plakken in gevaar brengen.

Zijn uw wanden al egaal, dan kunt u deze stap natuurlijk overslaan. Is dit niet het geval? Dan zult u de gaten op moeten vullen. Dit kan het beste gedaan worden met een herstelmortel. Laat dit heel goed drogen, voordat u gaat behangen. Is uw wand nu al egaal genoeg om te behangen? Ga dan door naar stap 2. Is uw wand nog ruw? Dan kan deze egaal gemaakt worden met de Flatty glasvliesbehang. Na het aanbrengen van dit glasvliesbehang kunt u direct doorgaan naar stap 3. 

Stap 2. Voorstrijken of impregneren

Het impregneren of voorstrijken van een muur is niet een overbodige luxe. Het heeft namelijk een water- en vuilafstotende werking. Wij raden aan om wanden te impregneren met een zuigende of licht poederige ondergrond. Dus ondergronden van gips, beton of pleisterwerk. Na 18 uur is de muur volledig behangklaar.

Stap 3. Aanbrengen van het behang

De muur is nu goed klaargemaakt en er kan behangen worden. In ons assortiment vindt u verschillende soorten glasvezelbehang (glasweefsel, glasvlies of renovlies).

Tip! Maak met een waterpas en een potlood kaarsrechte lijnen op de muur, zodat u het behang recht kunt plakken.

Knip de banen van het behang op maat. Zorg ervoor dat u elke baan minstens 10cm (bij een vliesbehang met patroon is dit anders) langer houdt dan de muur. Zo is er nog speling aan de boven- en onderkant, zodat het patroon perfect op elkaar aangesloten kan worden. Het overbodige stuk onderaan kunt u later weer afsnijden.

Smeer nu de glasweefsellijm op de muur. Denk er hierbij ook aan dat u iets breder smeert dan de baan breed is. Het aanbrengen van de lijm kunt u het beste doen met een vachtroller. De lijm kunt u direct op de wand aanbrengen, waarna u het gewenste behang tegen de muur aan kunt plakken.

De volgende baan kunt u nu het beste overlappend aanbrengen, zodat u er ook zeker van bent dat de structuur mooi doorloopt van de ene baan op de volgende. Dit levert altijd het mooiste effect op.

Heeft u het behang op de muur geplakt? Druk deze dan goed aan met de roller. Nu kunt u de overtollige randen met een scherm mes afsnijden. Met een aandrukrol kunt u voor de laatst keer over het behang heen gaan om de overtollige lijm weg te halen.

Behanglijm

Voor het aanbrengen van het behang heeft u lijm nodig om het op de wand te kunnen bevestigen. Behanglijm vindt u ook in ons assortiment. Verkrijgbaar in emmers van 5 of 10 kg voor alle soorten glasvezelbehang. Goed glasvezelbehang heeft een hoge dichtheid en weegt aardig wat. Het is dus noodzakelijk om te investeren in goed betrouwbare lijm. Zorg ook dat u de juiste gereedschappen en materialen in huis heeft. Denk bijvoorbeeld aan een vachtroller, behangspatel en aandrukroller.

Stap 4. Afwerking

Om het behang zo mooi mogelijk over te laten lopen in het plafond kunt u acrylaatkit gebruiken. Dit zorgt voor een hele strakke afwerking. De kitrand kan na een nacht drogen van het behang aangebracht worden. 

Muurverf

Wilt u het glasvezelbehang voorzien van een moderne verf? Na 24 uur kan het oppervlakte dat u behangen heeft overgeschilderd worden. Zo kunt u de muur volledig naar wens afmaken. In ons assortiment hebben wij muurverf met een hoge dekkracht. Het droogt super egaal op en laat geen strepen achter.

Bekijk assortiment
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.