Hoeveel behanglijm heb je nodig?

In dit blogartikel gaan we je alles uitleggen over het werken met behanglijm en hoeveel behanglijm je nodig hebt. Dit kan namelijk verschillend zijn bij bepaalde soorten behang. Zo moet je bij het ene behang meer lijm gebruiken dan bij de andere. Daarnaast heb je ook verschillende soorten behanglijm die verkrijgbaar zijn, zoals behanglijm in poedervorm en in gelachtige vorm. Over deze onderwerpen lees je meer in dit blogartikel.  

Welke soorten behanglijm zijn er?

Je hebt behanglijm in twee soorten vormen, namelijk in gelachtige vorm en een poedervorm. Gel is in het algemeen het meest populair aangezien het gemakkelijk aan te brengen is vanuit een tube, en je hoeft het niet te mengen met water. Bij de poedervorm is dit wel het geval. Beide lijm soorten zorgen voor een uitermate duurzame manier om van behangen.  

Wat verder belangrijk is om te weten bij het gebruiken van behanglijm is dat het soort behang bepaalt hoe je dik en sterk je behanglijm moet zijn. Hoe dikker het behang is, hoe sterker de lijm moet zijn én hoe dunner het behang is, hoe minder sterke lijm je nodig hebt.  

Behanglijm glasvezelbehang

Glasvezelbehang bestaat uit kleine glasvezels die verwerven en vervolgens geperst worden tot een sterk gaas. Doordat het behang uit zichzelf zeer sterk is, heb je ook een sterke behanglijm nodig.  

Onze glasvezelbehanglijm is gemakkelijk rechtstreeks op de muur aan te brengen zonder een lijmtafel te gebruiken. Doordat je de lijm direct kunt insmeren op de muur kun je gemakkelijk bijsturen tijdens het plakken. Maar hoeveel behanglijm heb je nu nodig voor glasvezelbehang? Zo kun je met 1 liter naar schatting 3,5-5 m² dekken, alhoewel het werkelijke rendement afhankelijk is van de structuur en zuiging van de ondergrond. Je kunt de lijm op een makkelijke manier aanbrengen met een lijmroller of een kwast, zo wordt de lijm op een gelijkmatige manier aangebracht zonder enige spatten. Breng een dikke laag lijm aan zodat je ook wat speling hebt met het aanbrengen van het behang.  

Hoeveel behanglijm nodig per m2?

Soort behang: Behanglijm: m² per liter 
Glasvezelbehang Glasvezelbehanglijm  3,5-5 m² 
Glasvliesbehang Glasvezelbehanglijm  3,5-5 m² 
Renovlies behang  Glasvezelbehanglijm  3,5-5 m² 
Glasweefselbehang Intervos Plak-Plak Glasweefsellijm M10 3,5 m² 
Akoestisch behang  Intervos Plak-Plak Wandlijm Universeel M290 4-5 m² 
Dekking per behanglijm

Gevolgen van verkeerd aanbrengen

Wat is nu het belangrijkste bij het aanbrengen van behang? Hoeveel behanglijm nodig? Welk soort lijm moet je gebruiken voor welk behang? Wat zijn de beste merken voor behanglijm? Dit zijn de meest populaire vragen die mensen hebben bij het aanbrengen van behang. Een van de meest voorkomende fouten bij het behangen is het gebruiken van de verkeerde lijm. Niet iedere lijmsoort past bij ieder soort behang, dit verschilt per behang. Breng je namelijk verkeerde lijm aan bij het behang dan kan dat voor problemen zorgen. Het kan namelijk gebeuren dat het behang gaat loslaten of dat het zelfs niet meer van de muur te verwijderen is.  

Slot

Heb je nu nog vragen over het werken met behanglijm? Neem gerust contact op met onze klantenservice, onze behangspecialisten helpen je graag met het beantwoorden van al jouw vragen zodat je met een goed gevoel aan de slag kunt gaan. Wij adviseren je om altijd goed te kijken welk behanglijm bij welk soort behang hoort, omdat je zo voorkomt dat er problemen ontstaan. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat meer op de hoogte bent van de verschillende soorten behanglijm en dat je weet hoeveel behanglijm je nodig hebt bij een klus.  

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.