Soorten behang: welke zijn er?

Welke soorten behang zijn er eigenlijk? Behang wordt gemaakt van verschillende soorten materialen, waardoor de kwaliteit en het uiterlijk kunnen worden veranderd. Behang soorten zijn namelijk bijna allemaal anders en hebben zo zijn voordelen en ook zijn nadelen. In dit blogartikel kom je er achter welk soort behang geschikt is voor jouw ruimte. Zo moet je er rekening mee houden dat elk soort behang zich ook anders aanbrengt op de muur waar je op gaat werken. Na het lezen van dit blogartikel weet je de verschillen in de soorten behang en wat voor kenmerken de behang soorten hebben.  

Soorten behang: welk behang is er?

In de behangwereld zijn er in de loop van der jaren steeds meer behang soorten bijgekomen. De eigenschappen en technieken zijn daarbij ook steeds meer verbeterd. Het behang is gebruiksvriendelijker dan voorheen, behoudt langer zijn originele kleur en is vele malen gemakkelijker aan te brengen. Vroeger was het alleen maar de klassieke papierbehang, maar dat is al lang  verleden tijd. Naast papierbehang zijn er nog meerdere soorten behang. Hieronder enkele populaire behang soorten:

  • Glasvezelbehang
  • Renovliesbehang
  • Vinylbehang
  • Papierbehang
  • Glasvliesbehang

Hieronder worden enkele soorten behang verder uitgelicht.

Glasvezelbehang en glasvliesbehang

Er zijn veel soorten behang en zo is er ook glasvezelbehang, maar zijn er ook verschillende soorten glasvezelbehang? Glasvezelbehang is een zeer populaire behangsoort van uitstekende kwaliteit doordat er glasvezel in verwerkt zijn. De glasvezeldraden zorgen namelijk voor versteviging voor het behang, omdat de vezels worden geperst of geweven waardoor er motieven in gevormd worden. Bovendien is glasvezelbehang gemakkelijk over te schilderen. Glasvezelbehang is onder te verdelen in de volgende soorten behang: glasweefsel-, glasvlies- en renovlies behang.

Bij glasvliesbehang is het toch net wat anders. Daar zijn de glasvezels geperst, terwijl dit bij andere behang soorten anders is. Doordat glasvliesbehang geperste glasvezels bevat, wordt het oppervlak mooi glad en sterk gemaakt. Ideaal voor de bescherming van je muur en gemakkelijk naadloos aan te brengen. Door zijn eigenschappen is het werken met glasvliesbehang een fluitje van een cent.

Papierbehang en vliesbehang

De naam van papierbehang zegt het al: het behang is gemaakt van papier. Dat maakt het ook relatief goedkoper dan andere behang soorten. Duplex is ook wel een ander woord voor papierbehang, omdat het gemaakt wordt van twéé lagen die op elkaar geperst zijn. Papierbehang kun je goed vergelijken met vliesbehang, tegenwoordig is vliesbehang op een brede schaal betaalbaarder geworden en bovendien veel makkelijker te verwerken. Daarom wordt er tegenwoordig sneller gekozen voor een vliesbehang dan een papierbehang. Het meeste kinderbehang is nu ook te verkrijgen in vliesbehang en is voorzien van topkwaliteit.

Renovlies behang

Met de verschillende soorten behang is er ook renovliesbehang. Deze behang soort bestaat uit papier met vezels erin verwerkt. Net als een glasvliesbehang is dit behang geperst, wat ervoor zorgt dat het oppervlak mooi glad wordt afgewerkt. Doordat het behang glad wordt verwerkt heeft het dezelfde uitstraling van een gestucte wand en is zeer geschikt voor oneffen wanden. Behang soorten zoals renovlies behang geven je behang een sterke eigenschap omdat het ook wordt gebruikt voor haarscheur overbruggend materiaal. Het renovliesbehang wordt ook wel gezien als een goedkoop alternatief voor op je wanden binnenshuis.

Conclusie

Zo zie je na het lezen van dit blogartikel dat veel behang soorten hun eigen kwaliteiten hebben. Bij ons in het assortiment vind je de mooiste behang soorten die voldoen aan de normen en kwaliteit. Kortom, om je muren een mooie behang laag te geven is het belangrijk om te weten welk soort behang je wilt gebruiken. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel iets wijzer bent geworden in de verschillen die er zijn van in het behang. We hopen dat de vraag: “welke soorten behang zijn er?” voor je beantwoordt is na het lezen van dit blogartikel.

Mocht je nu toch nog vragen hebben of net nog wat meer informatie willen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag om al je vragen te beantwoorden. Samen met de hulp van onze behangspecialisten heb je geen moeite in het uitkiezen van een behang aangezien er vele soorten behang zijn. Zo kun je met een goed gevoel aan de slag met het behangen van jouw woning!

Benieuwd naar andere blogs? Check onze blogpagina!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.