Glasvezelbehang

Soorten glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een bekend soort behang dat we vaak associëren met een structuur. Dit is niet helemaal waar. Glasvezelbehang is namelijk een verzamelnaam van glasweefsel, glasvlies en renovlies.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is het soort behang waar mensen veelal aan denken bij “glasvezelbehang”. Glasweefsel is behang dat gemaakt is van glasvezels, die op een speciale manier zijn geweven. Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren en heeft als groot voordeel dat het zeer sterk is en gemakkelijk aan te brengen. Voorgeschilderd glasweefselbehang kan zelfs in 1 laag worden afgewerkt.

Glasvliesbehang

Glasvlies is gemaakt van glasvezels, maar deze vezels zijn geperst. Door de vezels te persen wordt het een glad oppervlakte. Dit maakt het glasvlies dus heel strak en sterk. Door het sterke karakter is glasvlies behang een goede beschermlaag voor de muur. Glasvliesbehang is naadloos aan te brengen en daardoor een goed alternatief voor stucwerk. Het is ook mogelijk om glasvlies (met open structuur 40200) aan te brengen over een stuclaag om deze te beschermen tegen stoten en scheuren. Glasvliesbehang is gemakkelijk aan te brengen en gemakkelijk mee te werken, omdat het makkelijk te snijden is.

Renovlies behang

Renovlies bestaat uit papier met vezels. En is net als glasvlies geperst, waardoor een glad oppervlakte ontstaat. Reno staat voor renovatie. Renovlies wordt dan ook vaak gebruikt als versteviging voor oude muren, omdat het materiaal in staat is om kleine haarscheurtjes op te vangen. De egaliserende werking maakt renovlies erg geschikt om te plaatsen op wanden die niet geheel glad zijn. Renovlies is de goedkopere versie van glasvlies, maar net zo sterk. Renovlies kan ook gebruikt worden om het stucwerk te beschermen. Het geschikte product hiervoor is het 40200 renovatievlies behang.

Glasvezelbehang over stucwerk

Wij hebben uniek product ontwikkeld dat heel goed over (pas aangebracht) stucwerk aangebracht kan worden. Dit is glasvlies of renovlies met open structuur (40200). Dit product is voorzien van mineralen die het behang vochtdoorlatend maken. Dit betekent dat het vocht van het stucwerk nog steeds uit de muur kan trekken. Het voorkomt ook direct dat er schimmelvorming kan komen. Goed voor de gezondheid en de muur!

Goed om te weten:

  • alle producten kunt u per 1 meter bij bestellen;
  • voor het aanbrengen van glasvezelbehang kunt u ons glasvezelbehang lijm gebruiken en
  • voor 50 meter glasvezelbehang heeft u ongeveer 10 liter lijm nodig.
© 2011 - 2022 Dé Glasvezelbehang Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel